Якість зерна, що поступає на переробні підприємства, хлібоприймальні або склади, характеризується групою певних показників. До їх числа відносяться запах, колір, смак, засміченість, вологість, а також зараженість різними шкідниками. Ці показники обов'язково повинні враховуватися під час проведення оцінки будь-якого виду зерна, незалежно від мети його використання або призначення. |
ТЕХНОЛОГІЇ ТА ОБЛАДНАННЯ
ДЛЯ ПЕРЕРОБКИ ЗЕРНА
многоканальный +38 (048) 752-85-58
отдел “Оборудование для очистки и переработки зерна” +38 (067) 511-29-99, +38 (067) 485-19-95
отдел “Лабораторное оборудование” +38 (067) 899-47-97
отдел Экспорта оборудования +38 (068) 939-65-85
отдел Сервиса +38 (096) 714-46-61
Статті
13.10.21 16:41
13.10.21 16:16
У епоху масового застосування пестицидів якість зібраного на полях врожаю повинна підтверджуватися досвідченим шляхом. Пшениця, як і інші види зерна, поступає на ринок лише після проведення випробувань і підтвердження її безпеки для живих організмів. Окрім екологічності, оцінюються й інші характеристики на зразок рівня клейковини, вологості або наявності смітних домішок. |
13.10.21 13:32
Якість зерна – найважливіший показник, що впливає на собівартість продукції. Кожен зерноелеватор оснащений спец. лабораторією, де проводиться його тестування. Зерно піддається комплексному тестуванню, після чого визначається якість і призначення. |
18.08.21 13:20
Очищення соняшнику є найважливішою складовою післяжнивної обробки. На цьому етапі післяжнивна купа розділяється на основну культуру (насіння соняшнику), великі та дрібні відходи (насіння інших культур, лушпиння, залишки листя, кошиків і стебел, мінеральні та інші включення), олійну домішку (бита, обрушена, зіпсована, роз'їдена, така, що загнила, недорозвинені насіннячка). Остання |
18.08.21 13:18
Кукурудза(Zea mays L.) - одна з ведучих, високоцінних зернових культур сучасного світового землеробства, що заслужено займає третє місце у світі за посівними площами, не менше 30-40 % у світовому зерновому балансі. У світовому землеробстві, кукурудзу використовують як універсальну культуру, для продовольчих і технічних потреб (виготовлення круп і борошна, харчового крохмалю і рослинної олії, меду і цукру, декстрину й етилового спирту, на корм худобі та так далі). |
18.08.21 13:00
Свіжоприбрана зернова маса містить не лише зерно ячменю, але і якусь частину смітних і зернових домішок, які погіршують якість зерна, несуть негативний вплив на його збереження. Для забезпечення, якісного і тривалого збереження зерна ячменю, запобігаючи втратам, при тривалому зберіганні його необхідно очистити від домішок і висушити до необхідної вологості. |
13.07.20 16:05
Як показує багаторічний досвід, працездатність і ефективність аспіраційних систем багато в чому визначається надійністю роботи шлюзових затворів. Останнім часом ряд виробників випускають шлюзові затвори, в яких ротор утворений лопатями зі змінними еластичними елементами. |
05.12.18 08:51
Верещинський О.П. Післязбиральне очищення зерна.. |
Верещинський О.П. Основні технологічні особливості й устаткування для очищення зерна. Частина 1. |
11.08.16 12:15
Верещинський А.П., д.т.н., генеральний директор (ТОВ «ОЛИС», м.Одеса); Янюк Т.І., к.т.н., доцент (НУХТ, м.Київ); Пірус Ю.Б., директор з розробок і впровадженням (ТОВ «ОЛИС», м.Одеса).. |